Joke Mikes heeft in 2001 de Justion vlag in de havenstad Rotterdam geplant. Joke is in 1993 als advocaat beëdigd en na enkele jaren werkzaam te zijn geweest in Zeeland, is zij teruggekeerd naar de stad waar zij heeft gestudeerd. De verhuizing naar Rotterdam ging gepaard met een korte carrièreswitch bij de gemeente Spijkenisse. Omdat haar hart toch in de advocatuur lag en zij van Jolanda van Koeveringe-Dekker de kans kreeg om in Rotterdam te bouwen aan een nieuwe vestiging, is zij weer toegetreden tot de balie. Joke is gedreven en servicegericht met de kenmerkende Rotterdamse “niet lullen maar poetsen” mentaliteit.

Joke is werkzaam in de expertise ondernemingsrecht en huurrecht en houdt zich bezig met vastgoed gerelateerde kwesties. In de huurrechtpraktijk behartigt zij de belangen van woningcorporaties, verhuurders en van commerciële huurders door hen te adviseren en hen zo nodig in procedures bij de rechter bij te staan. Joke heeft de specialisatieopleiding voor huurrecht voltooid en is lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA). Joke deelt haar kennis met andere vastgoedprofessionals via het mede door haar opgerichte platform Woon&Co, een netwerk voor medewerkers van woningcorporaties en vastgoedorganisaties. Joke begeleidt jonge juridische talenten en is zij patroon van advocaat-stagiaires.
Vanwege haar persoonlijke achtergrond en beheersing van de Griekse taal, behoren ook Grieks-Nederlandse ondernemers tot het zakelijk netwerk van Joke.

Registraties

Joke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Huurrecht

Deze registratie verplicht Joke elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd rechtsgebied.

Huurrecht, Ondernemingsrecht
  • Lid Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA)
Nederlands, Engels, Grieks
  • Voorzitter Rotaryclub Rotterdam Nieuwe Dag bestuursjaar 2023/2024