Specialisaties

Procederen en arbitrage
Aansprakelijkheid en schadevergoeding
Contractenrecht
Bouwrecht
Overheidspraktijk

Bio

Mr. R.M. (Ronald) Pieterse is privaatrechtelijk afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voor zijn overstap naar de advocatuur heeft Ronald ruime werkervaring binnen de overheid opgebouwd.

Ronald heeft een landelijke (proces)praktijk. Hij adviseert en procedeert met een focus op (bouw)contracten en aansprakelijkheidsrecht. Hij behandelt o.a. claims met betrekking tot schending van zorgplichten, informatieverstrekking en toezeggingen, het aangaan en beëindigen van overeenkomsten en verjaringskwesties bij grondgebruik. Het gaat vaak om complexe vermogensschades in een maatschappelijk en politiek gevoelige context. Daarbij handelt Ronald transparant, zakelijk en zegt hij waar het op staat. Door zijn (proces)ervaring werkt Ronald ook voor grotere landelijke partijen zoals verzekeraars.

Vanuit zijn specialismen verzorgt Ronald regelmatig lezingen en cursussen voor cliënten door het gehele land en publiceert hij.

In 2012 was Ronald winnaar van zowel de Zeeuwse als de landelijke pleitwedstrijden. Ronald werkt vanuit onze vestigingen in Middelburg en Rotterdam.

Ronald heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht
  • Omgevingsrecht

Deze registratie verplicht Ronald elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Publicaties

  • Auteur van diverse artikelen voor de nieuwsbrief en blogs.
  • Artikel: Zorgen en plichten; een analyse van de jurisprudentie op het gebied van aansprakelijkheid voor schade door wateroverlast, gepubliceerd in O&A 2017 / 91.
  • ‘Op het verkeerde been gezet?’ gepubliceerd in de Nieuwsbrief Overheid, uitgave Centraal Beheer.

Nevenactiviteiten

Vereniging Jonge Onroerend goed Juristen (VJOJ).
Vereniging voor Bouwrecht (VBR).

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonnummer: 
< Naar overzicht