"Wettelijke verankering van de Nederlandse Franchise Code (NFC) draagt bij aan een evenwichtigere relatie. En dat is ook nodig."

Brancheorganisatie BOVAG heeft zich aangesloten bij Franchisenemers Netwerk Nederland. Bij Franchisenemers Netwerk Nederland waren al organisaties aangesloten zoals het Vakcentrum (vooral retailers uit de food branche), FANed (een alliantie van franchisenemersverenigingen), Franchisewijzer, Stichting Franchisenemersbelang Nederland, de Fraudehelpdesk en sinds kort dan ook BOVAG. Justion Advocaten is bij een aantal van deze initiatieven (als bestuurslid) reeds langer betrokken.

Al deze partijen laten zich inmiddels gezamenlijk via Franchisenemers Netwerk Nederland in de maatschappelijke discussie vertegenwoordigen door voormalig tweede kamerlid Brigitte van der Burg (VVD). Peter Niesink, algemeen directeur BOVAG, reageert: “Wettelijke verankering van de Nederlandse Franchise Code (NFC) draagt bij aan een evenwichtigere relatie. En dat is ook nodig.”

Bij BOVAG zijn autobedrijven, verhuurbedrijven, fietswinkels, tankstationhouders en andere retailers aangesloten die werken onder een franchiseconstructie of een vergelijkbare distributieovereenkomst. BOVAG behartigt voor hen de belangen en ondersteunt deze leden bij contractuele onderhandelingen en problemen die voortvloeien uit de dealer/franchiseovereenkomsten. Dealerovereenkomsten vertonen veel gelijkenis met franchiseovereenkomsten volgens de definitie in de Nederlandse Franchise Code. Naast de retailbranche en de dienstverlening zou de Nederlandse Franchise Code dus ook in de mobiliteitsbranche tot een evenwichtiger relatie kunnen leiden. Zie ook de website van Franchiseplus. 

Meer weten? Neem gerust contact op met mr. N.M. Slump of met mr. J. Mikes.

< Naar overzicht