"Leidt de indexering van uw alimentatieverplichting tot een onredelijke uitkomst?"

Betaalt u of ontvangt u alimentatie? Met ingang van 1 januari 2021 wordt de partner- en/of kinderalimentatie verhoogd met 3%.

Alimentatiebedragen wijzigen jaarlijks, mede nu lonen ook jaarlijks wijzigen. Dit heet indexering van alimentatie. De hoogte van deze indexering wordt door de overheid vastgesteld. De indexering geldt in beginsel voor alle kinder- en partneralimentatieverplichtingen, voor zover dit niet in een echtscheidingsconvenant is uitgesloten. Het volgen van de wettelijke indexering is – indien deze niet is uitgesloten – verplicht.

Leidt de indexering van uw alimentatieverplichting tot een onredelijke uitkomst? Mogelijk kunt u dan een verzoek tot verlaging van de alimentatie indienen bij de rechtbank. Hiervoor heeft u een advocaat nodig. Uiteraard kunnen wij u hierbij helpen.

Ook als u alimentatie ontvangt en uw ex-partner het nieuwe alimentatiebedrag niet overmaakt, kunnen wij wellicht iets voor u betekenen. Het hogere alimentatiebedrag kunt u namelijk opeisen.

Wilt u meer weten over de indexering van alimentatie, het verlagen van alimentatie en/of de mogelijkheden om alimentatie te vorderen? Of heeft u hier hulp bij nodig? Neem dan gerust even contact op met ons Team Personen- en Familierecht.

< Naar overzicht