mr. C.W.L. (Chris) van de Merbel

Specialisaties

Arbeidsrecht
Contractenrecht
Familierecht

Bio

Mr. C.W.L. (Chris) van de Merbel is afgestudeerd in het Nederlands recht aan de toen nog zo geheten Katholieke Universiteit Brabant. Al tijdens zijn studie lag de nadruk op de rechtsgebieden waar ondernemers met name mee te maken hebben (Contractenrecht, Ondernemingsrecht, Handelsrecht & Faillissementsrecht). In 1995 studeert Chris af op het onderwerp “Ondernemingen in moeilijkheden; juridische instrumenten ter voorkoming van faillissementen in het MKB”. Mede in verband met dit onderwerp heeft Chris naast zijn rechtenstudie vakken zoals Bedrijfseconomie, Bedrijfsadministratie en Fiscale Economie gevolgd bij de Faculteit Economie van de KUB.

Na zijn afstuderen is Chris zijn loopbaan gestart als gerechtssecretaris bij de Rechtbank Breda en het Kantongerecht Tilburg, waar hij voor de behandeld rechters ondermeer concept-vonnissen schrijft op het gebied van het strafrecht (Wet Economische Delicten) en het arbeidsrecht in brede zin. In 1996 maakt Chris de overstap naar de advocatuur, aanvankelijk in Oost-Brabant. Zijn liefde voor het zeezeilen brengt hem vervolgens naar Zeeland; vanaf 2006 houdt Chris praktijk bij Justion Advocaten.

Publicaties

  • ‘Bestuurder: hoedt u voor privéaansprakelijkheid!', ExecutiveNL mei 2015

Specialisatieopleiding

Magna Charta Contractenrecht (2013-2014)

Nevenactiviteiten

Penningmeester Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Zeeland
Lid Vereniging voor Insolventierecht Zeeland

Kennismaken?

Als u met ons van gedachten wilt wisselen over uw zaak of als u eens kennis wilt maken met ons kantoor, neemt u dan gerust contact op.

E-mailadres: 
Telefoonnummer: 
Mobiel telefoonummer: 
< Naar overzicht